Despre mine


Cosmin TIȚA
student, cinefil, cineast

De când l-am descoperit, acest cuvânt mi-a rămas în minte: sonder. Definiția lui este impresionantă și filosofică: a-ți da seama că fiecare persoană are o viață la fel de complexă ca a ta - cu propriile ambiții, prieteni, obiceiuri, griji - o poveste incredibilă ce se extinde dincolo de cunoștința ta, precum un mușuroi cu pasaje subterane ce leagă alte mii de vieți despre care tu nu ai habar, în care tu poți apărea doar o dată, ca o persoană într-o cafenea, ca o mașină pe autostradă, ca o lumină aprinsă la apus.

Deși puteți găsi majoritatea informațiilor despre mine pe profilul meu de Facebook, această pagină are ca scop prezentarea unui minimum de informații despre viața mea. Acesta este un blog personal, unde scriu despre orice subiect vreau.

Am crescut într-o comună plăcută, din județul Vâlcea, într-o familie cu 5 membri. Am făcut primele opt clase la Școala cu clasele I-VIII Bunești; la liceu, am ales profilul filologie bilingv-engleză, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", iar, în 2014, m-am mutat în București. În prezent, sunt student la specializarea Comunicare și Relații Publice din cadrul FJSC.

Trăiesc pentru a descoperi, pentru a experimenta. Cred că fiecare om este rezultatul experiențelor sale, iar caracterul este determinat de modul în care filtrăm, prin percepție, experiențele. Îmi place să caut frumosul în orice, dar marea mea pasiune este filmul. Am pornit cu montaje video, am făcut doi ani de actorie, am participat la concursuri de fotografie, iar, din mai 2013, activez ca regizor și scenarist în cadrul grupului de film MTA Entertainment. Câteva dintre scurtmetrajele mele: Dragă mamă... ; Reportaj despre Călimănești (prezentat la Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, Călimănești, 8-12 aprilie 2014 - etapa națională); montaj - Breakdance și Parkour. În 2010, am înființat Royal Goo (proiect la care lucrez ocazional), un mic grup care se ocupă cu traducerea animațiilor japoneze în limba română (puteți citi mai multe aici ; facebook).

Eu - în câteva cuvinte: de obicei, lucrez singur, dar îmi place să lucrez în echipă atunci când am în jurul meu oameni devotați și de încredere; cred că voluntariatul este o cale foarte bună spre a cunoaște noi oameni; apreciez (mult!) sinceritatea; am puțini prieteni, dar buni; introvertit; de obicei, sunt calm (ai nevoie de abilități deosebite pentru a mă face foarte nervos); nu-mi place superficialitatea; mă irită: frigul, statul în picioare timp îndelungat, unele incertitudini, care mă fac să-mi creez mii de scenarii în minte și-mi scad randamentul; cred în a doua șansă (suntem oameni, până la urmă... dar trebuie să fii cu adevărat deosebit pentru o a treia); cea mai importantă valoare interumană (sentiment): încrederea; nu tolerez lipsa bunului-simț; pentru a încheia, sunt casual gamer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu